2013. október 7., hétfő

Az első nap

Ismeretlenül érkeztünk ebbe a kicsi faluba, ahol az első játékos feladatnál szórakozva ismertük meg egymást. Később kis létszámú csoportokra osztódtunk és így teljesítettük a napi programokat. 
A mai napon bejártuk az egész környéket egy távcsővel, állat-és növényismeret könyvvel, amik nagy segítségünkre voltak. A helyi élővilággal ismerkedtünk meg, amit a tanár úr mutatott be. Sok érdekességet ismertetett velünk, amit tátott szájú gyerekként éltünk meg. Az első, ami nagyon megfogott minket, hogy az erdei vöröshangyák a kék virágot rózsaszínné varázsolták. Majd tovább sétálva találkoztunk a nebánts virággal, amelynek a termése ha összenyomtunk az ujjainkkal, akkor a nevéből adódóan darabokra hullott. És végül, amit még érdekesnek találtunk, az a madárodú volt, amit mi tisztogathattunk ki. 

Felmentünk a kilátóhoz, aminek a tetején elláttunk egészen Pannonhalmától Győrasszonyfalváig. Az idő kedvező volt, így a gyönyörű kilátás jól érvényesült. Innen lehetett látni, hogy Ravazd mennyire gazdag a növényzete, ezáltal teljesen összeolvad a falu a természettel. Közvetlen szomszédságában található a Szent-Villebald Templom alapzata. Rövid ismertető után tovább mentünk a IV. Béla forráshoz, ahol megkóstoltuk a forrás vizét. Eléggé vasas volt, nekünk annyira nem ízlett, de a helyiek nagyon szeretik. 

Ezt követően a falu szívébe mentünk, ahol a Tájházzal ismerkedtünk meg. Korábban egy iskola terme volt, amit a helyiek rendeztek be a padláson talált holmikból. Négy részre osztották a teret: egy konyha, egy hálószoba, egy étkező és egy eszköztároló. Itt megtekinthető a régi háztartási eszközök, könyvek, ruházat, bútorok és egyebek. 

A nap végét egy izgalmas éjszakai túra zárta, ami bátorságpróba is volt egyben. Az erdőben világítás nélkül közlekedtünk, csak az érzékeinkre tudtunk hagyatkozni. Felfelé együtt mentünk, de visszafelé jött el a bátorság pillanat, mert 2 perces távolsággal indultunk neki a hazaútnak. Volt sok izgalom, félelem és sikítás, de nagyon tetszett mindenkinek. Fáradtan, de sok élménnyel fejeztük be ezt a napot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése